Nemzeti Versenysport Szövetség 2019. évi Díjkiosztó Ünnepség

Találatok: 1298

A Nemzeti Versenysport Szövetség 2020. február 13-án megrendezett, a 2019. év Sportolói Díjátadó Ünnepségén 39 sportági szövetség 59 kiváló versenyzőjének adta át a díjakat Dr. Szabó Tünde, az EMMI Sportért Felelős Államtitkára, Dr. Mészáros János, a Nemzeti Versenysport Szövetség elnöke és Kulcsár Krisztián, a Magyar Olimpiai bizottság elnöke.

A jet-ski sportágban Szabó Barnabás érdemelte ki az év legjobb versenyzője díját a Ski GP3 kategóriában elért Európa-bajnoki és Világbajnoki 3. helyezéséért. A díjat Várday Levente, az AKTÍV SC Szabadidő- és Extrémsport Sportegyesület elnöke vette át, mivel Barnabás jelenleg is a UIM Világbajnokság első futamán versenyez.

A motorcsónak sportágban Havas Attila F500 kategóriában elért Világbajnoki címért kapta meg az elismerést.

Czeller Béla, a Magyar Jet-Ski Szövetség elnöke kapta az ötödik alkalommal odaítélt Dr. Leyrer Richárd Sportvezetői Díjat, aki a jet-ski sport területén kiemelkedő és maradandó teljesítményt nyújtott.

Czeller Béla okl. villamosmérnök, irányítástechnikai szakmérnök, 1981. óta vezeti magánvállalkozását. 1992. évben a Magyar Jet-Ski Szövetség alapítója és ügyvezető alelnöke, 2000. évtől elnökként, 27 éve vezeti és szervezi a hazai jet-ski sportot, ezen idő alatt a magyar versenyzők 124 EB és VB érmet szereztek.

2003-2011. között az NSSZ Dr. Leyrer Richárd által vezetett Felvételi Bizottság tagja volt. 2016-tól az NVESZ elnökségi tagja.

A 2019. évben sikeres EB futamot rendezett a Szövetség Nyíregyháza-Leveleken, melyen a magyar válogatott 10 érmet szerzett, így az éremtáblázatban az előkelő 2. helyen végzett. A kiváló rendezés eredményeként 2020. júniusában a Szövetség ismét hazai EB futamot rendezhet.

Czeller úr munkájának köszönhetően 2019-ben az NVESZ felvette rendes tagjai közé a Szövetséget, a Fővárosi Törvényszék bejegyezte az Országos Sportági Szakszövetségek nyilvántartásába.

Czeller Béla sportvezetői tevékenysége mellett 28 éve aktívan versenyez a jet-ski sportágban, hatszoros Magyar Bajnok, háromszoros Európa-bajnok, 2019-ben 65. évesen az UIM EB 40+-os Runabout Veterans GP1 kategóriájában bronzérmet szerzett.

Az életmű díjat Dr. Leyrer Richárd özvegye és Dr. Mészáros János, az NVESZ elnöke adta át.