Do you want to try it?

Novices, come and try it

A MAGYAR JET-SKI SZÖVETSÉG versenyzési lehetőséget biztosít amatőr sportolni vágyók számára.

A Szövetség a Magyar Bajnokság futamain a profi kategóriák mellett három amatőr slalom kategóriában is indít versenyt a szombati versenynapon délelőtt.

A Novice Runabout Slalom GP1, Novice Runabout Slalom GP4, és a Novice Ski Slalom GP1 kategóriákban a jet-ski szerelmesei egy időméréses versenyen próbálhatják ki tehetségüket a profi versenyzőkkel azonos pályán, biztonságos feltételek között, mivel egyszerre csak egy versenyző tartózkodik a versenypályán.

A versenyeken olyan kezdők is elindulhatnak, akik még soha nem próbálták ki a jet-skit!

A saját jet-skivel nem rendelkezők Novice Runabout Slalom GP4 kategóriában indulhatnak a Szövetség 90 lóerő teljesítményű gépével.

Az újonc versenyzőknek a Szövetség biztosít:

- Runabout (ülős) versenygépet üzemanyaggal,

- védőfelszerelést,

- az elődöntők előtt oktatást, felkészítést a versenyre.


Az amatőr versenyen való indulás feltételei:

- éves licence díj befizetése 5.000 Ft (akár a verseny helyszínén is lehetséges)

- érvényes sportorvosi igazolás bemutatása,

- licenckérő adatlap kitöltése (az adatlap és egyéb fontos dokumentumok a honlapunkon www.jet-ski.hu), vagy személyesen kitölthető a helyszínen)

- A nevezés amatőr versenyeken kategóriánként 3.000 Ft.

 

A Novice Runabout GP1 és a Novice Ski GP1 zártpályás kategória azon amatőr versenyzők számára jelent kihívást, akik rendelkeznek saját jet-skivel, némi gyakorlattal és szeretnének megmérkőzni a hozzájuk hasonlóan kezdő versenyzőkkel. A küzdelem a vasárnapi versenynapon 2 futamban zajlik Runabout és Ski kategóriában, amelyekben 10-10 percet kell teljesíteni futamonként.

A kezdő kategóriás versenyekről még több információ az alábbi táblázatokban talál:

SZOMBATI SLALOM VERSENYEK

Kategória Rövid leírás Hogyan vehetek részt?
Novice Runabout Slalom GP1 Szombati napon, délelőtt férfiak és nők versenyezhetnek egy időmérő verseny keretében ülős jet-skin. Saját géppel indulhat bárki aki teljesítette a fent leírt feltételeket.
Novice Runabout Slalom GP4 Szombati napon, délelőtt férfiak és nők versenyezhetnek egy időmérő verseny keretében ülős jet-skin. Kizárólag a Szövetség által biztosított géppel indulhat bárki aki teljesítette a fent leírt feltételeket.
Novice Ski Slalom GP1 Szombati napon, délelőtt férfiak és nők versenyezhetnek egy időmérő verseny keretében állós jet-skin. Saját géppel indulhat bárki aki teljesítette a fent leírt feltételeket.


VASÁRNAPI ZÁRTPÁLYÁS VERSENYEK

Kategória Rövid leírás Hogyan vehetek részt?
Novice Runabout GP1 Szombati és Vasárnapi napon, délután férfiak és nők együtt versenyezhetnek ülős jet-skin két futamban. A versenyzők itt már egymás mellett élés versenyhelyzetben kell bizonyítsanak. A két futamban elért eredmény adja ki a végleges eredményt, tehát az induló versenyzőnek mindkét futamon versenyeznie kell. Saját géppel indulhat bárki aki teljesítette a fent leírt feltételeket. Elengedhetetlen részt venni a reggeli kötelező edzésen, hogy felmérjük az induló tudásszintjét. Amennyiben ezt versenybíráink nem ítélik elégségesnek, a Szövetség a versenyző biztonsága érdekében nem engedélyezi az indulást.
Novice Ski GP1 Szombati és Vasárnapi napon, délután férfiak és nők együtt versenyezhetnek állós jet-skin két futamban. A versenyzők itt már egymás mellett élés versenyhelyzetben kell bizonyítsanak. A két futamban elért eredmény adja ki a végleges eredményt, tehát az induló versenyzőnek mindkét futamon versenyeznie kell. Saját géppel indulhat bárki aki teljesítette a fent leírt feltételeket. Elengedhetetlen részt venni a reggeli kötelező edzésen, hogy felmérjük az induló tudásszintjét. Amennyiben ezt versenybíráink nem ítélik elégségesnek, a Szövetség a versenyző biztonsága érdekében nem engedélyezi az indulást.

A 2017. éves további versenyidőpontokat oldalunkon találhatja.

 

További kérdése esetén várjuk jelentkezését a secretary@mjssz.hu e-mail címen.